Cum mi-am aruncat din casa – Magia Ordinii

Da!!! Clar poti sa o faci si tu . Nu ma  crezi ? atunci te rog pune-te si citeste ” Magia Ordinii” de Marie Kondo. O carte ce prezinta metoda japoneza de a-ti elibera si organiza casa. As spune mintea, viata , etc. Pentru ca exact asa cum ai in casa ai si in cap,  totul se leaga si dezordinea in casa duce la dezordinea in viata. Plus ca se spune ca intr-o incapere prea incarcata nu-si au locul energiile poizitive. Atunci cand iti pui casa in ordine , urmatorul pas este sa lucrezi in a-ti pune viata in ordine si ma refer pe toate planurile.

Kondo ne provoaca sa ne intrebam daca obiectele care ne inconjoara servesc unui scop. Ne fac sa avansam in viata sau ne tin atasati de trecut? ” Si  bineinteles ca nimic din ceea ce ne face sa stam pe loc sau sa traim in trecut nu ne va face bine niciodata . Pentru ca este un motiv sa te opresti in loc sau si mai grav sa te intorci in trecut ca mai apoi sa ramai blocat acolo fara a mai putea merge inainte.

Nu am ajuns la mijlocul cartii si deja aveam doi saci de haine care pur si simplu erau in plus in dulap, haine pe care efectiv le tineam acolo ca ” poate le mai port” si era clar ca nu le-am mai purtat niciodata. E foarte gresit sa tinem hainele “vechi ” sa le tinem ” de casa”  , mai rau sa dormim intr-un trening vechi si uzat. Orice femeie trebuie sa aiba pijamale feminine , nu un trening uzat sau poate chiar ros ( se pierde toata feminitatea).

Daca nu stiti ce sa aruncati din hainele pe care le aveti , ar trebui sa le puneti pe toate in mijlocul camerei iar la cele pe care atunci cand le atingeti nu simtiti nimic, nu simtiti emotie sau fericire sa le aruncati fara insa a mai sta pe ganduri. La fel se intampla la lenjeria intima , sosete, etc.

De altfel nu e vorba doar de imbracaminte, pentru ca eu aruncasem placa de par , peria veche pe care nu o mai foloseam desi inca era functionala. Carti care stateau acolo si isi indeplinise deja rolul in viata mea . Un spatiu trebuie sa fie cat mai aerisit , cu lucrurile necesare si atat.

Nu ar trebui sa mai tinem nimic , ” ca poate avem nevoie candva de ele ” .  Faptul ca faci intotdeauna curat si tot dezordine e intr-un timp foarte scurt , se intampla din cauza faptului ca nu sti sa faci curat corect, nu sti sa pui in ordine lucururile intr-un mod corect.

E foarte important ca atunci cand te apuci de treaba sa deschizi toate dulapurile si sa incepi sa arunci , sa nu incepi niciodata pe parti , asta pentru ca lucrurile de aruncat nu se afla toate in acelasi loc. Dupa ce ati scos din dulapuri tot ceea ce e de aruncat , le puneti in saci si incepeti organizarea lor pe categorii intr-un mod cat mai ordonat .

Astea sunt mici etape insa pentru mai multe amanunte va recomand cartea, va invata cum sa va organizati si ce pasi trebuie urmati .

” Ca sa iti ordonezi locuinta, trebuie sa-ti organizezi  actiunile ingtr-o succesiune corecta, sa pastrezi doar obiectele care-ti sunt cu adevarat dragi si sa faci totul dintr-odata si repede. Dupa aceea , pentru tot restul vietii, nu va mai fi nevoie decat sa alegi ce sa pastrezi si ce sa arunci. Dupa ce ai facut ordine in casa cu ajutorul metodei KonMari, vei constata ca intreaga ta viata se va schimba . Vei capata mai multa incredere in tine, succesul te va insoti , vei avea mai multa energie si te vei simti mai motivat sa duci viata pe care ti-o doresti. De asemenea, vei dobandi curajul sa lasi in urma aspectele negative ale vietii tale: vei recunoste o relatie care-ti face rau si ii vei pune capat; anxietatea te va parasi si , in sfarsit, vei scadea in greutate”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.