Incalzirea si tipul de centrala

S tiu ca nu a trecut inca iarna si inca e frig , defapt foarte frig . Eu urasc iarna ! repet si sustin in fiecare dimineata cand ma duc la lucru. Unu pentru ca e prea frig, doi pentru ca nu-mi place deloc sa ma infololesc in haine , deci urasc iarna. Insa azi nu asta e subiectul nostru , ci de ce sa alegi centrale termice pe lemne in detrimentul celor pe gaz ..

Cand vine vorba de centrale termine, fie ca vorbim de centrale pe lemn sau gaz , inainte trebuie pus bine totul in balanta ca la final sa luati decizia corecta pentru nevopile dumneavoastra. Pentru ca o centrala termica pe lemne spre exemplu presupune mai multa “munca” , cumpararea lemnului , aducerea lemnului acasa, taiat lemnul, asezat , etc. Insa cu siguranta prezinta si avantaje pentru ca altfel nu-si aveau rostul.

centrala pe lemne

In functie de cat de mare e casa si bineinteles cu ce frecventa se foloseste apa calda , se decide ce capacitate trebuie sa aiba centrala termica pe lemne pentru ca sunt centrale de 20  KW, de 25 KW, de 40 KW, DE 50 kw, etc. Daca va ganditi cat ar consuma, atunci trebuie sa puneti in balanta si daca casa este izolata sau nu , temperatura de afara, suprafetele vitrate, inaltime, etc. In general se aleg centrale pe lemn atunci cand spatiul ce trebuie incalzit este o casa.

Daca la apartamente se aleg centrale termice pe gaz ce sunt mult mai simplu de montat si utilizat , la casase aleg cele pe lemne care necesita un proiect de amploare, constructii masive, instalatii complexe, iar toate acestea necesita mult spatiu si curatare periodica. Trebuie stiut si faptul ca centralele termice pe gazeificare  consuma mai putine lemne, Gazeificarea rezprezinta continuarea arderii gazului de lemn intr-o camera de ardere secundara.

Daca v-ati decis sa cumparati o astfel de centrala cu toate cele necesare puteti apela cu incredere la Roinstalatii ce va ofera transport gratut in Bucuresti si Ilfov la comenzile de peste 700 lei . Ei ofera o gama larga de produse precum centrale termice, , calorifere , radiatoare, panouri solare, produse pentru incalzire in pardoseala, boilere, pompe de apa , produse pentru instalatii de apa, gaz sau canal , produse pentru instalatii electrice , produse climatizare, produse penbtru casa si gradina.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *