Saptamana europeana a mobilitatii

Ati auzit de saptamana europeana a mobilitatii ? Daca nu stiti despre ce e vorba , va explic eu , ideea este promovarea mersului pe bicicleta sau macar a reducerii de poluare  aerului datorata masinilor. De preferabil in acea saptamana este utilizarea bicicletei in Bucuresti , ba chiar mersul pe jos sau deplasarea cu transportul in comun. Site-ul oficial care vorbeste si promoveaza saptamana europeana a mobilitatii se numeste Mobility Week.

Alegerea transportului in comun reduce considerabil ambuteiajele in orasele europene si bineinteles contribuie la economie la nivelul intregii societati. Renuntarea la autovehiculele personale duce la reducerea de blocaje in trafic, consumul de conbustibil redus  ce duce la o calitate a aerului mult mai buna.

Utilizarea bicicletei in Bucuresti si pana la urma nu doar in Bucuresti ci si in celalalte orase , tari, etc. Duce la reducerea spatiului si energiei.  Nu fac zgomot la fel ca si masinile , nu polueaza deloc spre deosebire de masini iar pe langa toate astea contribuie la sanatatea celui care o utilizeaza. Renuntarea la masinile proprii reduce poluarea aerului, zgomot, accidente, stres.

Pana si alegerea de a merge pe jos in defavoarea masinii este o alegere destul de inteleapta dar si sanatoasa. Pentru ca pana la urma miscarea nu a facut rau nimanui ba din contra este recomandata pana si de doctori. astfel un program de miscare fie unul si redus asigura sanatatea pe termen lung, creste performanta activitatilor zilnice si bineinteles creste clitatea vietii oaselor si a oamenilor de rand.

mobility week

Pe pagina oficiala de Facebook gasim mai mult detalii dar si informatii utile. Eu personal nu am stiut despre aceasta initiativa dar mi se pare una foarte inteligenta, sanatoasa, practica si benefica populatiei si mediului inconjurator.

Saptamana europeana a mobilitatii promoveaza initiativele proprii in materie de miscare urbana de durata, creste gradul de constientizare cu privire la efectele negative a mediului inconjurator, introducerea de noi politici si masuri cu caracter permanent, promovarea transportului in comun si beneficiile sale ,  instituirea de parteneriate cu partile interesate la nivel local.

Week Mobility vine in ajutorul populatiei , in informarea sa si bineinteles promovarea miscarii si renuntarea in a polua continuu mediul inconjurator dar si locuitorii fiecarui oras.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *