Evita escarele cu o saltea antiescare

Probabil ati auzit de bolnavii care sunt nevoiti sa stea mai mult la pat decat in picioare, sau chiar la pat zile intregi fara a se putea ridica niciodata. Din pacate exista si astfel de cazuri si  imi pare rau de ei . Insa tocmai pentru aceste cazuri au fost inventate saltele antiescare. .

Este nevoie de saltea antiescare pentru a evita escarele ( = crusta negricioasa care se formeaza în urma mortificarii unor tesuturi superficiale ale organismului ). Escarele mai sunt cunoscute in lumea medicala ca ulcer de decubit sau ulcer de presiune. Fiind pana la urma cea mai grava complicatie a imobilitatii. Fie ca e vorba de un organism tanar sau unul batran acesta presupune un tratament indelungat cu multiple riscuri. Escarele sunt motivul decesului la 7-8% dintre pacientii cu paralizie totala a membrelor inferioare.

Pentru a evita aceste escare este nevoie de un produs antiescare cum sunt saltelele antiescare special concepute pentru pacientii cu pericol moderat de decubit. Daca salteaua nu ar fi antiescare atunci pericolul de a face acest ulcer de decubit este mult mai mare.

O saltea antiescare  cuprinde o saltea pneumatica din material de plastic impremeabil avand o structura celulara  impartita in doua grupuri, care sunt umplute alternativ cu aer de cate o pompa electrica rezultand astfel miscarea de vibratie. Zonele de presiune a saltelei se modifica la fiecare 5 minute astfel ea faciliteaza circulatia sanguina si determina reducerea presiunii in zonele sensibile ale pacientului.

Structura celulara a saltelei pneumatice are 130 de celule si este dotata cu kit de lipire. Intretinerea acestei saltele se face cu un dezinfectant uzual  sau doar cu apa si sapun.

saltea antiescare
saltea antiescare

Escarele se apar in cazu in care coprul ramane intr-o pozitie fixa pentru mai mult timp. Ele se manifesta , in prima faza printr-o culoare rosiatica a pielii, iar daca nu sunt ingrijite corect ele se agraveaza. Formand intai o vezicula ca mai apoi devenind o rana deschisa si in cele din urma crater.

Cred ca cel mai bine e sa nu riscam deloc cand vine vorba de pacient  sau cineva din familie. Eu am gasit salteaua antiescare in magazinul online Ortopedica.ro, unde bineinteles veti gasi diferite obiecte si accesori medicale in special proteze, orteze, incaltaminte ortopedica, dispozitive de mers, scaune cu rotile , proteze mamare, articole compresive, infiltratii genunchi, etc.

Comments

comments

One thought on “Evita escarele cu o saltea antiescare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *