Grupa zero sau nu

Am decis ca, in acest an, Mario sa nu mearga la scoala, ci sa repete anul scolar la gradinita. Asta pentru ca doar in decembrie el implineste 6 ani si consider ca are timp sa mearga la scoala atatia ani de la anul incolo.

Din discutiile cu alti parinti care deja au copiii la grupa zero sau care s-au gandit sa-si dea copilul la scoala, toti considera ca pentru un copil e greu primul an de scoala, fie el si la grupa zero.

Acum o luna vorbeam pe baza aceluiasi subiect, insa la un salon. Iar o mamica de acolo ne povestea cum regreta faptul ca s-a grabit sa dea copilul la scoala, cand putea sa il mai lase cel putin inca un an la gradinita. Cum ca, de fapt, nu e o trecere usoara de la gradinita la scoala, ci mai degraba gupa zero se poate numi foarte bine si clasa I, pentru ca sunt la fel de solicitati cei mici. Si mai povestea cum, pentru un proiect dat la clasa zero, a cautat in oras un perforator cu model, mai exact un perforator decorativ sau, de preferat, un perforator fluture.

perforator fluture

La inceput nu am inteles exact pentru ce anume ar trebui un perforator cu model la clasa zero.

Era vorba despre un proiect dat copiilor, mai exact o tema pentru acasa. Copiii trebuiau sa faca ceva din 100 de piese. Indiferent daca foloseau 100 de cuie, de fluturi facuti cu un perforator fluture sau orice alt model facut cu un perforator decorativ sau orice alt obiect.

In primul rand, un astfel de proiect este, in mod evident, prea mult pentru un copil mic, daramite sa-l mai faca si singur. Doar ajutat de catre un adult poate.

Ideea deja o avea, umblata prin tot orasul dupa perforator. Pentru ca se gandise sa faca un glob mare pe care sa puna 100 de fluturasi prinsi cu cate un ac, fluturi facuti din hartie cu ajutorul perforatorului.

Cand vine vorba de tot felul de activitati, scolare sau nu, ce implica lucru manual, cel mai bine este sa cumparam online de la Colorit, unde gasim tot ceea ce avem nevoie, fara a mai strabate toate magazinele in cautarea produselor necesare. Tot de la ei puteti face diverse cadouri pentru pasionatii de activitati practice.

La Colorit castigi puncte daca cumperi sau ii recomanzi unui prieten, transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 300 de lei si returul il puteti face in 15 zile de la primirea coletului.

Cum spuneam mai sus, un astfel de proiect clar nu are cum sa-l faca un copil de 6 ani singur. Astfel am ajuns la concluzia ca e cel mai bine ca Mario sa mai stea un an linistit.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *