La ce se foloseste vata de sticla.

Vazusem acum  ceva timp reclama la vata minerala de sticla la Emenatwork si ma gandeam la ce o poti folosi exact ,. Adica de ce ai alege sa lucrezi cu vata minerala adica vata de sticla. Cu gandul acesta am ramas dupa vederea panoului publicitar ce vorbea despre vata de sticla knauf . 

O data ajunsa acasa am intrat pe internet si am cautat detalii, Asta pentru ca mereu sunt in continua explorare a informatiilor noi . Si imi place sa am o cultura generala foarte dezvoltata fie ea si cu domenii pe care cel mai probabil nu voi lucra niciodata .  Asa am aflat ca poti face izolatie interioara cu vata de sticla..

vata de sticla

Bun, acum dupa ce am aflat la ce se foloseste, urmatoarea intrebare era : “de ce sa folosesti izolatie interioara cu vata de sticla?

Raspunsul era relativ simplu , spre exemplu o vata de sticla knauf se poate folosi la izolatia  casei, Si asta pentru ca vata de sticla este chiar e recomandata in lucrarile de izolatie termica. Deoarece vata minerala este un bun produs fonic si mai ales ignifug. Se poate folosi pe acoperisul de la mansarda, la peretii interiori sau exteriori, la plafoane  si pardoseli, echipamente industriale si conducte,

Exista insa o diferenta intre vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla, cea din urma e mai flexibila si elastica ce se poate aplica usor in zonele neregulate.Ins ain interior trebuie aplicata o bariera impotriva umezelii asta pentru ca e foarte important ca umezeala sa nu ajunga la materialul izolant.

Din cate am citit si vazut pe internet , vata de sticla este de mai multe feluri si dar si de mai multe dimensiuni fiind aleasa in functie de necesitatile fiecaruia.

Facand o comparatie intre izolatia termica ce consta in vata de sticla sau polistiren , am ajuns la concluzia ca cea mai buna alegere ar fi vata de sticla . Vata de sticla este de fapt o tesatura de fibre de sticla ce cu ajutorul unui liant organic reuseste sa tina fibrele legate una de cealalta. De obicei vata minerala bazaltica se foloseste la exterior iar cea din vata de sticla la interior avand si rol fonic.

Ah si cel mai important vata minerala se clasifica in A1 de comportament la incendii, acest lucru inseamna ca nu arde si nici nu intretine incendiul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *