De ce este operația de rinoplastie ocolită de cei cu probleme de respirație?

Puțini știu că rinoplastia este una dintre cele mai populare operații estetice, alături de mărirea sânilor, facelift și liposucție. Puțini știu de termen în sine, că înseamnă o operație de corectare a nasului, cu denumirea provenind de la puternicul animal: rinocerul.

Cu toate acestea, multă lume are probleme de respirație. Iar când spun probleme de respirație, nu mă refer la mici probleme precum cele din cazul unei răceli sau cele referitoare la o boală pe termen scurt.

Nu, e vorba de probleme de respirație care îi chinuie pe mulți dintre noi începând din copilărie și care se agravează pe măsură ce ajungem adulți. Și pe care, culmea, de foarte multe ori le ignorăm. Pentru că genul acesta de probleme de respirație nu sunt precum astmul, în așa fel încât să nu ne putem trăi viața fără echipamente speciale.

Sunt genul de probleme de respirație tacite, care au un potențial agravant cu cât înaintăm mai mult în vârstă.

De ce rinoplastie pentru o problemă de respirație?

După cum am menționat și mai sus, într-adevăr, operația de rinoplastie este o problemă care ține mai mult de estetic, decât de funcțional.

Cu toate acestea, ponderea tinde să oscileze, în funcție de sursa problemei. Dacă la bază, problema este deviația de sept, așa cum se întâmplă în marea majoritatea a cazurilor, atunci probleme de ordin funcțional devin mai mari decât cele de ordin estetic.

Deviația de sept nu înseamnă nicidecum un nas strâmb într-un mod extrem de vizibil. Cu toate acestea, această imperfecțiune a nasului va afecta cu siguranță respirația, pe termen lung, iar dacă este ignorată se pot dezvolta chiar complicații ale canalului nazal, precum infecții sau adunări de mucus care nu mai pot fi ignorate.

Rinoplastia are avantajul de a fi o intervenție chirurgicală 2 în 1:

  • Oferă nasului o formă naturală, cu impact major asupra unui element extrem de vizibil al corpului nostru: nasul
  • Prin corecția nazală, se elimină sursa problemei care îngreunează respirația și care nu permite funcționarea pe deplin a nasului

Putem apela la operația de rinoplastie doar în cazul unei probleme de ordin funcțional?

După cum spuneam și mai sus, rinoplastia are avantajul de a fi o operație duală pentru că prin tratarea unei deviații de sept, de exemplu, se poate corecta de asemenea și problema estetică a nasului diform.

Așadar, tot ce trebuie să faceți, în cazul în care probleme de respirație sunt deja deranjante și nu știți care este cauza exactă, este să mergeți la un medic ORL-ist sau direct la un specialist estetician.

Acesta vă va spune exact care sunt soluțiile pentru natura problemei nasului după o consultație temeinică. Un exemplu de medic estetician la care puteți apela cu încredere este dr. Radu Panțuru, al cărui cabinet este în București, gata să vă primească pentru o primă întrevedere.

Dacă aveți mai multe întrebări privind această operație, site-ul drpanturu.ro este la îndemână pentru informații detaliate despre această intervenție.

Nu ignorați problemele de respirație!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *