Grup Servicii Petroliere, un contract important in Marea Neagra

De GSP  ati auzit?  Poate cuvintele gaze, Marea Neagra, americani sau Black Sea Oil va spun ceva. Iar daca nu v-ati dat seama inca espre ce vorbesc atunci ar trbui sa stiti ca GSP firma lui Gabriel Comanescu cauta gaze in Marea Neagra . GSP adica mai exact si pe intelesul tuturor Grup Servicii Petroliere.

Mai exact s-a atribuit un contract de foraj pentru saparea a doua sonde de explorare offshore in Marea Neagra , in zona de Apa de mica adancime  – XV Midia.

Astfel BSOG ( Black Sea Oil & Gas SRL ) a contractat platforma de foraj de tip cantilever detinuta de Gabriel Comanescu detinator de Grup Servicii Petroliere, pentru forajul a doua sonde de explorare la o adancime de  pana la 100 m .

Tot Gabriel Valentin Comanescu a fost contractat pentru serviciile auxiliare precum transport auxiliar, logistica, nave de servicii offshore care vor sustine serviciile de foraj.

Realizarea proiectului de dezvoltare gaze Midia contractat de Gabriel Comanescu are spre finalizare toate autorizatiile necesare, precum ANRE si ANRM, acordul de mediu, autorizatia de construire de la autoritatile locale si nationale, aprobarea de la Transgaz dar si aprobarea actionarilor si partenerilor nostri.

Planul este ca primele gaze extrase in 2019 sa fie vandute in catitati mici in tara sau in Vestul Europei. Urmand ca in anii urmatori cantitatile vandute sa creasca considerabil.

Cei care vor exploata gaz vor fi Exxon – Petrom  (2020-2021 ) si Black Sea Oil&Gas  ce va incepe inca din 2019. Ei finalizand deja proiecte de gazoduct ce vor aduce gazele din largul marii spre tarrm.

La Corbu se va construi o statie de tratare a gazelor, asta da dovada ca decizia de exploatare a firmei americane Carlyle este una sigura. Firma americana ce este in asteptarea unor aprobari, pe care dupa declaratia directorului Mark Beacom, le vor primi in 2017.

Gabriel Valentin Comanesu declara ca vor fi 4 ani de exploatare in Marea Neagra, el fiind cel care controleaza compania de foraj si constructii marine. Compania sa are opt platforme petroliere si o flota de nave de constructii offshore.

Astfel se presupune ca pentru inceput se vor produce 500 de milioane de metri cubi de gaze, urmand sa se ajunga la circa un miliard de metri cubi. Acesta proiect are ca scop de producerea de 10% din necesarul Romania.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *