Nirvana Yoga- un curs de începători cu efecte minunate pentru anxietate

De când mă știu am fost genul de persoană cu foarte multe gânduri. Mă îngrijorăm mai mult decât alții până și în privința celor mai mărunte lucruri și îmi era greu să mă distanțez de aceste frici interioare și să iau decizii stabile.

Am început să caut răspunsuri despre ceea ce simțeam în interior și am găsit o parte dintre aceste răspunsuri în terapia cu un psiholog, în sensul în care am identificat o posibilă cauză prin prisma stresului pe care l-am resimțit la școală și prin frica de a nu reuși să fiu cea mai bună. Stresul acela s-a manifestat ani de-a rândul și s-a erodat în modul în care am gândit mai departe ca adult.

Însă identificarea problemei, dacă a fost această singura, și folosirea unor instrumente intelectuale nu m-au ajutat în a nu mai simți ceea ce simțeam în interior.

Adică intervenția punctuală nu a eradicat ceea ce simțeam, doar m-a învățat cum să fac față într-un mod mai elegant.

Ceea ce căutam eu însă era o soluție pe termen lung.

Așa am dat peste unul dintre articolele scrise de Veronica, profesoară de Nirvana Yoga și tehnician nutriționist. Un articol care explică cum putem trata simptomele anxietății și cum o putem vindeca de la rădăcină.

Veronica mi-a povestit despre cum yoga poate ajuta în vindecarea anxietății și m-a invitat să încerc un curs de yoga pentru începători pentru a mă iniția în cadrul Sistemului Nirvana Yoga.

Ce am învățat din partea de teorie a cursului?

Am înțeles foarte bine următoarele aspecte:

1.    Noi, oamenii, nu suntem construiți doar dintr-un corp fizic, ci mai avem un corp energetic și un corp cauzal pe care nu le putem vedea, dar prin practica de Nirvana Yoga putem începe să le simțim.

2.    Este necesară o practică de yoga care să susțină energetic transformările interioare care duc la conștientizare de sine și la purificarea mentală de gânduri excesive și gânduri negative.

3.    Prin practica de Nirvana Yoga aducem beneficii la 3 nivele: fizic, mental și spiritual. Aspectele negative, energia de boală sunt purificate prin primirea de energie pozitivă, iar calitățile sunt activate și puse în acțiune în fiecare moment.

Yoga

Ce am învățat în partea de practică a cursului?

Studioul Nirvana Yoga din București este un loc plin de calm și zen, mirosind a bețișoare parfumate și a relaxare.

Cursul de yoga pentru începători este format din mai multe tipuri de exerciții yoga, în prima faza stimulăm corpul și apoi îl relaxăm.

Exercițiile de yoga învățate au fost:

1.    Exercițiile dinamice.

2.    Salutul soarelui – posturi de yoga în flux care se fac cu o anumită ritmicitate.  Se învață treptat în cele 5 zile de curs.

3.    Asane – posturi de yoga care se țin cu respirație normală pentru un tip mai îndelungat, însă nu depășind punctul de confort.

4.    Relaxare profundă – tehnică de relaxare prin care învățăm să conștientizăm și ne relaxăm tot corpul. Se face împreună cu sunete specifice care relaxează și induc starea meditativă.

5.    Pranayama – am făcut câte o tehnică de respirație yoghină în fiecare zi.

6.    Meditație – concentrare pe respirație.

Cum m-am simțit după cursul de yoga de începători de 5 zile?

∙      În primul rând, în timpul practicii am simțit pace interioară și relaxare mentală. Ceea ce nu mi s-a mai întâmplat de foarte mult timp.

∙      Am dormit foarte bine. De obicei gândurile nu mă lasă să adorm până la ore târzii în noapte.

∙      Am reușit să mă trezesc mai devreme și să îmi dedic câteva momente de relaxare mie.

∙      Am înțeles că nefăcând o practică care să detoxifice mintea nu am cum să am o viață liniștită. Mai departe de toate atracțiile exterioare, de job, de rolurile pe care le joc social și în familie, există un suflet care are niște nevoi existențiale de îngrijire și iubire necondiționată.

Am simțit că printr-o practică susținută de Nirvana Yoga pot atinge o stare de relaxare permanentă, iar acest curs de yoga pentru începători mi-a deschis calea și către alte tipuri de terapii yoga din sistem, precum Terapia Areiki și Terapia prin râs.

Ambele terapii au efecte benefice asupra detoxifierii mentale de gânduri negative și aștept cu nerăbdare să le simt beneficiile pe pielea mea.

Pe Veronica o puteți găsi la Studio Nirvana Yoga, Strada Batiște, nr 28, București, Sector 2.

Pentru detalii despre cursuri și programări o puteți contacta la telefon 0733756897 sau prin email, la yogi@nirvanayoga.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.