Ce trebuie să aveți în vedere când alegeți un unit dentar

Mai devreme sau mai târziu, orice medic stomatolog se confruntă cu provocarea de a alege un unit dentar. Acest lucru nu este însă deloc ușor, necesitând o alegere foarte responsabilă. În rândurile ce urmează, voi evidenția și explica aspectele cheie de care trebuie să se țină cont atunci când se achiziționează un astfel de echipament.

Înainte de a cumpăra un unit dentar, medicul stomatolog trebuie să știe exact ce fel de tratamente și intervenții va efectua în cabinet, alegerea urmând să fie făcută în funcție de acestea. Modelul trebuie să îi ofere resursele necesare exact pentru ce are nevoie.

Trebuie să menționez încă de la început că fiecare unit dentar cuprinde trei părți: scaunul propriu-zis, masa medicului și masa asistentei. Fiecare dintre aceste părți include instrumente stomatologice importante, care variază sub aspectul calității și al configurației în funcție de prețul și modelul echipamentului.

Blocul de lucru al dentistului (masa medicului)

Masa medicului dentist este una dintre componentele principale ale unitului dentar, de aceea trebuie să i se acorde o atenție sporită. În funcție de costuri, aici pot fi cuprinse mai multe tipuri de instrumente și de funcționalități.

Sistemele de acces la instrumente pot fi împărțite în trei tipuri: furtunuri oscilante, atârnătoare și mobile.

Fiecare dintre aceste opțiuni are propriile avantaje și dezavantaje:

● Într-o configurație cu furtunuri oscilante, instrumentele revin la locul lor după ce au fost utilizate. Problema la acest sistem este că furtunul poate fi prea scurt, ceea ce va afecta considerabil activitatea medicului.

● Furtunurile atârnătoare pot fi problematice dacă instrumentele nu revin în spațiul destinat lor după utilizare.

● Sistemul mobil este cel mai comun.

Setul de instrumente minim pentru un unit dentar trebuie să cuprindă: spray de aer/apă și o sursă de curent pentru micromotoare și turbine. Unii producători oferă unituri modulare, care permit configurarea după necesitățile medicului. Însă acest lucru se va reflecta semnificativ și în prețul echipamentului.

Blocul de lucru al asistentului (masa asistentei)

Această parte a unitului se împarte în sistemele de aspirare a apei și de eliminare a reziduurilor.

Există două tipuri de sisteme de aspirare dentară: umed și uscat. Sistemul umed funcționează pe baza legilor hidrodinamicii, în timp ce sistemul uscat funcționează prin intermediul unui compresor de aer. Alegerea uneia dintre aceste opțiuni necesită evaluarea consumului de putere pe care îl necesită fiecare.

Sistemul de aspirare umed utilizează mai mult aer, ceea ce poate afecta durata de viață a compresorului. În general, sistemul uscat este mai rezistent.

Scaunul pacientului

Scaunul pacientului poate fi hidraulic sau acționat printr-un sistem electromecanic. Sistemul electromecanic are o durată de viață mai mare.

Înainte de a face achiziția, este bine să se analizeze unitul până în cele mai mici detalii, pentru a fi sigur că echipamentul își va face treaba pe care o doriți.

Pentru a avea doar intervenții de succes, vă recomandăm uniturile dentare din oferta Dentex. Acestea se ridică la cele mai înalte standarde de calitate, utilizând cele mai noi tehnologii disponibile pe piață. Puteți alege cea mai bună variantă în funcție de necesitățile dumneavoastră!

Dentex îți oferă echipament stomatologic de calitate la un preț convenabil!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *