Antreprenor? Secretele unei productivitati crescute in domeniile creative

Iti doresti ca business-ul tau sa prospere? Consideri ca in momentul de fata, exista prea multa concurenta pe piata, si nu stii cum poti sa aduci un plus serviciilor pe care le oferi? Orice client isi doreste sa aiba parte de rezultate cat mai bune, intr-un timp cat mai scurt. Cu toate acestea, in domeniile creative, pentru a se realiza acest lucru, echipele raspunzatoare de evolutia unui proiect au nevoie de conditii speciale care sa le sporeasca creativitate, alimentandu-le constant imaginatia. Daca iti doresti sa fii un lider, asigura-te ca nu doar auzi cerintele celor din jur, ci le si asculti, incercand constant sa mentii cele mai bune conditii de lucru, conform nevoilor acestora.

Influenta atmosferei la locul de munca

Ambianta incaperii de munca influenteaza foarte mult atat volumul de lucru cat si calitatea rezultatelor unei echipe. Aceasta are nevoie de un mediu placut, din care sa se poata inspira, dezvoltandu-si constant spiritul creativ. Consulta-te cu un designer pentru amenajarea spatiului interior si alege cu acesta atat piesele de mobilier, cat si cele de decor. Nu evita sa iti exprimi propria-ti viziune artistica, luand deciziile finale, alegand inovatia si imbinarea clasicului cu tendintele moderne. Chiar daca alegi un stil minimalist sau complex, pune accent pe bunul gust, avand o atentie sporita atat detaliilor precum temperatura si intensitatea luminii, cat si asupra imaginii de ansamblu. Daca vrei sa aduci un plus de confort si sa faci spatiul de lucru mai primitor, intra aici si achizitioneaza un odorizant profesional, cu esente naturale.

Nu neglija design-ul exterior, cu atat mai mult daca detii un complex de cladiri de birouri. Poti profita de oportunitatile pe care o gradina sau o simpla parcela ti le ofera, creand astfel un loc de relaxare, unde angajatii se pot destinde, ori chiar pot servi masa, cand este frumos afara. Totodata, daca spatiul iti permite, construieste un spatiu in care natura sa poata fi apreciata plantand pe spatiul verde flori, tufe sau chiar copaci. Pentru a menaja design-ul exterior si a favoriza mentinerea curateniei, alege un model de cosuri stradale pentru gunoi, integrandu-le modelul si culoarea in design-ul general.

Pentru ca o echipa talentata sa isi atinga potentialul, are nevoie de oportunitati care sa o ajute sa se dezvolte, atat ca un tot unitar, cat si individual. Membrii acesteia trebuie sa se completeze reciproc, impreuna dezvoltand capacitatea de a indeplini orice task. De aceea, este nevoie sa nu intre intr-o rutina care sa le estompeze imaginatia si creativitatea. Incearca pe cat de mult posibil, sa le acorzi sansa de a incerca lucruri noi, de a descoperi si experimenta suficient de des astfel incat sa gaseasca mereu modalitati unicate de a reda realitatea, transmitand mesajul intr-o forma diferita de fiecare data.

Unitatea echipei si rezultatele obtinute in timp

Echipa pe care o formezi inca de la inceputul firmei, trebuie sa fie potrivita, asemenea unui puzzle. Membrii sai trebuie sa se completeze reciproc, dezvoltandu-se atat individual, cat si ca un tot unitar. Pentru a favoriza acest lucru, tu ca lider, trebuie sa ii inspiri si sa ii ambitionezi constant in a-si dori mai mult, mai bine, pastrandu-i alaturi de tine in acest proiect de amploare prin recompensarea potrivita implicarii pe care o au.

Pentru a realiza acest lucru, asigura-te in primul rand, ca ai ales oamenii potriviti si ca acestia isi pot indeplini target-urile in timp util. EI trebuie sa aiba talentul, devotamentul si cunostintele realizarii sarcinilor primite, iar TU trebuie sa le oferi posibilitatea de a invata si a se dezvolta in cadrul companiei tale.

In al doilea rand, organizeaza-ti planurile si creaza-ti o structura financiara astfel incat sa nu fii fortat sa iti asumi mai multe contracte decat volumul de lucru pe care il poate indelini echipa deja existenta. Suprasolicitandu-ti echipa de creatie, vei obtine rezultate in care se va resimti dorinta de obtinere a unui volum cat mai mare, calitatea aflandu-se pe al doilea plan.

Ca antreprenor, responsabilitatile tale nu se rezuma doar la relatia dintre firma si client, ci si la buna organizare si functionare a echipei tale. Acorda o atentie sporita detaliilor atat din exteriorul, cat si din interiorul business-ului tau.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.