Idei creative: cum amplasezi o măsuță de cafea în living

Livingul reprezintă una dintre cele mai utilizate camere ale unei locuințe, fapt pentru care ar trebui să fie amenajat într-un mod cât mai plăcut, care să reflecte totodată personalitatea proprietarului. De aceea, va trebui să acorzi o atenție sporită pieselor de mobilier pe care le alegi și a celorlalte elementele din decor.

Încăperea care răspunde în aceeași măsură nevoilor funcționale precum și celor de socializare este livingul. Atunci când alegem o măsuță de cafea, ar trebui să avem în vedere atât materialul din care este confecționată, cât și stilul sau culoarea pe care o are pentru a ne asigura că nu face notă discordantă cu alte decorațiuni.

Cauți o măsuță de cafea modernă?

În prezent, piața de profil este destul de extinsă, astfel că, poți găsi o sumedenie de articole din care să poți alege o măsuță de cafea modernă care să se potrivească perfect cu celelalte piese de mobilier. De exemplu, NORDA este unul dintre magazinele online care comercializează mobilă scandinavă la cele mai înalte standarde calitative. Așadar, pe site poți găsi modele variate de mobilă – de la măsuțe de cafea moderne, noptiere și comode, birouri, scaune până la dulapuri potrivite pentru casa ta.

Având în vedere că în ultimii ani, există o tendință tot mai accentuată de orientare către spații aerisite, fără a încărca inutil cu piese de mobilier și elemente decorative, unii proprietari devin tot mai dornici de a-și amenaja casa într-un stil minimalist.

Cum alegem măsuța de cafea potrivită ?

Dacă ne dorim să alegem o măsuță de cafea deosebită, va trebui să acordăm o atenție sporită procesului de selecție. Este important ca piesa de mobilier să aibă un design estetic, dar și funcțional, bineînțeles. Atunci când decidem să optăm pentru o astfel de piesă va trebui să avem în vedere tonurile și personalitatea livingului.

De obicei, designul scandinav învăluie frumusețea în simplitate, iar apropierea de natură este conferită de materialele din care mobila este confecționată. Dacă vă aflați în pană de idei, v-ați putea inspira din revistele de amenajări interioare. Așadar, după ce v-ați hotărât în ce stil veți amenaja încăperea, puteți opta pentru modelul dorit.

De obicei, această piesă de mobilier se așază în apropierea canapelei, iar nuanța unei măsuțe de cafea moderne poate fi mai deschisă sau mai închisă decât celelalte piese de mobilier, însă nu ar trebui să aibă aceeași culoare. În plus, înălțimea ideală este la nivelul canapelei, iar pentru un efect vizual mai bun ați putea opta pentru mai multe măsuțe de cafea mici dimensiuni (doar în cazul în care dispuneți de suficient spațiu).

Idei de amenajare a măsuței de cafea

Iată câteva idei creative pe care le poți pune în practică pentru a  amenaja măsuța de cafea din living:

1. Poți decora măsuța cu o vază.

În afara rolului funcțional pe care îl îndeplinește această piesă de mobilier,  acela de a găzdui ceștile cu cafea sau cu ceai, măsuța are și o funcție estetică. De regulă, amplasarea sa se va face în fața unei canapele sau a fotoliilor, astfel că măsuța de cafea poate deveni un punct central în living, astfel că ar trebui să fie decorată cât mai frumos.

2. Poți așeza pe măsuța de cafea boluri din lemn sau din bambus.

Un  alt aranjament potrivit ar fi poziționarea unui bol care să se potrivească excelent cu decorul. De exemplu, un bol confecționat din lemn sau din bambus ar fi putea fi o alegere ideală dacă ai o măsuță de cafea ce are o nuanță asemănătoare cu lemnul natural.

3. Așază o tavă pe măsuța de cafea.

Unul dintre sfaturile pe care îl oferă specialiștii în design interior se referă la așezarea unei tăvi pe măsuța de cafea. În afara faptului că are un rol funcțional în cazul în care ai dori să servești cafeaua, îndeplinește și un rol estetic.

4. Personalizeaz-o cum îți dorești!

Poți așeza un album foto, câteva cărți sau alte mici decorațiuni care îi pot conferi spațiului personalitate. De exemplu, un felinar poate fi un alt obiect pe care îl poți așeza pe suprafața măsuței de cafea.

Comments

comments

One thought on “Idei creative: cum amplasezi o măsuță de cafea în living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.