4 tipuri de scaune de masă cu avantaje și dezavantaje

Scaunul de masă are menirea de a asigura copilului o experiență sigură și plăcută în timpul mesei, adresându-se bebelușilor cu vârste de peste 6 luni, care pot sta în fund nesusținuți. Atunci când alegi un scaun de masă bebe, asigură-te că optezi pentru unul care se potrivește exact copilului tău, în funcție de stilul de viață al familiei, dar și de accesorii, preț și, nu în ultimul rând, în funcție de aspect.

Scaunul de masă tradițional
Scaunul standard este un model extrem de popular, favoritul absolut al tuturor timpurilor. Este un model simplu, cu o singură treaptă de înălțime, și existând în trei variante: compactă, pliabilă și cu măsuță detașabilă.
În general avantajele acestui model țin de un preț mai scăzut și de spațiul mic necesar pentru depozitare, atunci când se pot plia. În plus, un alt avantaj este cel care ține de siguranța copilului, datorită bazei solide a scaunului.
La categoria dezavantaje notăm lipsa accesoriilor, pe care probabil vei fi nevoit să le cumperi separat, dar și un minus la capitolul versatilitate. Un alt dezavantaj este înălțimea fixă, fără trepte de reglare.

Scaunul de masă multifuncțional
O versiune upgradată a scaunului standard de masă, care aduce în plus multe aspecte ce țin de confortul copilului. Acest
scaun de masă bebe poate fi reglat pe înălțime în câteva trepte (în funcție de modelul ales) și are, de asemenea, și spătar reglabil, astfel încât copilul să aibă o poziție cât mai confortabilă.
Majoritatea scaunelor de masă multifuncționale sunt pliabile (un plus pentru depozitare)
și pot fi folosite, de asemenea, de la bebeluși până la copii de vârste mai mari pentru că sunt ajustabile pe înălțime.
Prețul scaunelor multifuncționale de masă este mai ridicat decât cel al scaunelor tradiționale, dar este un preț rezonabil, dat fiind raportul calitate preț.
La capitolul dezavantaje putem nota dimensiunile ușor mari pentru o bucătărie de apartament, și în plus unele modele pot fi grele și dificil de mutat.

Scaunul de masă 3 în 1
Gândit pentru bebeluși care pot sta în fund nesusținuți, se poate transforma ulterior în scaun de masă pentru copii până în 3 ani și apoi în scaun pentru copii mai mari.
Acest gen de scaun are avantajul că îl va face pe cel mic să se simtă mai independent la masă. În plus, este foarte popular pentru design și pentru faptul că este din lemn, putându-se astfel integra în estetica întregii case.
Dezavantajul major este acela că, în general, scaunele 3 în 1 nu sunt pliabile. Alte dezavantaje țin de preț, care poate fi mai mare comparative cu alte scaune de masă, dar și de faptul că sunt greu de asamblat.

Scaunul de masă de voiaj
Cunoscut și ca scaun de masă portabil, este o soluție foarte convenabilă în vacanțe sau la ieșiri la restaurant.
Există câteva variante de scaune portabile, printre care scaunul tip husă din material textil, care se atașează foarte simplu de scaunele din orice locație, scaunul de masă care se atașează de masă în sine, și scaunul pliabil de masă.
Avantajele țin de ușurința la transport și la depozitare, fiind ușoare și pliabile. În plus, unele variante pot fi folosite chiar și acasă, în locul unui scaun obișnuit, mare și incomod. La capitolul dezavantaje notăm lipsa accesoriilor, dar și faptul că nu sunt la fel de robuste că modelele obișnuite de scaune de masă.
Dacă ești deja părinte sau urmează să fii și ești în căutarea celor mai bune produse pentru copilul tău, un loc ideal de unde să începi căutările este oferta celor la Miababy.ro, unde îți poți personaliza profilul în funcție de vârsta și necesitățile copilului, și astfel vei găsi exact produsele de care acesta are nevoie.
Dacă nu ai încă un copil, ci îți dorești doar un cadou perfect pentru un micuț din cercul tău, tot Miababy.ro te ajută să faci alegerea cea mai potrivită, cu ajutorul secțiunii Caut Cadou.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *